EmailTwitterFacebookLinkedIn

Arts-onderzoeker

Het CHDR biedt (bijna) afgestudeerde artsen de kans een promotietraject te doorlopen binnen verschillende vakgebieden binnen de klinische farmacologie. In een multidisciplinair team lever je een belangrijke bijdrage aan klinisch geneesmiddelonderzoek. 

De functie van arts-onderzoeker / PhD student omvat zowel klinische taken als projectmanagement. Je bereidt samen met het team de klinische studies voor, voert ze uit en analyseert de resultaten. Bovendien bestaat een promotietraject bij het CHDR uit nog meer dan dat: Je draait mee in de dagelijkse praktijk van geneesmiddelenonderzoek. Je hebt contact met onze proefpersonen, leert veel over medicatie, neemt deel aan (inter)nationale congressen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je te certificeren tot klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB).

Bij het CHDR willen we geneesmiddelenonderzoek beter en efficiënter maken. We stimuleren daarom goede ideeën voor aanvullend onderzoek. Of je kunt met onze eigen R&D afdeling werking aan nieuwe methodes voor onderzoek. Na de uitvoer van de studie schrijf je de resultaten op, al dan niet in samenwerking met een farmaceutisch bedrijf, voor wetenschappelijke publicatie.

Het streven is om binnen 4 jaar je promotie aan de Universiteit van Leiden af te ronden. Promovendi groeien binnen het CHDR door tot senior projectleider, vinden een klinische-specialistische opleidingsplaats of gaan werken bij een farmaceut. 

Benieuwd welke vacatures we momenteel hebben voor arts-onderzoekers? 

Bekijk ze hier!