EmailTwitterFacebookLinkedIn

Ons verhaal

Werken aan gezondheid en welzijn 

Het Centre for Human Drug Research is gespecialiseerd in eerste fase klinisch geneesmiddelenonderzoek. Dat betekent dat we onderzoek doen in de eerste fase dat een medicijn getest wordt op mensen. We voeren onderzoeken uit bij zowel gezonde proefpersonen als patiënten. Wil je meer weten over hoe geneesmiddelenonderzoek werkt? Kijk dan op Proefpersoon.nl.

Het CHDR is opgericht vanuit de Leidse universiteit en werkt nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en andere UMC’s. Er werken bij ons ruim 300 mensen en we voeren gemiddeld 50 klinische studies per jaar uit. We zijn voortdurend op zoek naar slimmere methoden om de werking van geneesmiddelen te testen. Zo willen we het leven van patiënten wereldwijd verbeteren. 

Werken aan innovatie en vooruitgang 

Bij het CHDR worden we gedreven door nieuwsgierigheid. Inkomsten zijn niet ons einddoel. Als onafhankelijke stichting kunnen we winst investeren in de organisatie en eigen onderzoek. We laten ons dus leiden door markteisen marktwensen en wetenschappelijke principes, niet door de eisen van aandeelhouders. 

Innovatie is erg belangrijk in de snel veranderende wereld van geneesmiddelenontwikkeling. Daarom lopen we altijd voorop op het gebied van geneesmiddelenonderzoek met behulp van de modernste onderzoeksfaciliteiten, methoden en onderzoekstools. Wil je hier meer over weten? Kijk op CHDR.nl.  

 

 

Werken aan voorlichting en educatie 

Het CHDR is een wetenschappelijk instituut. Wij zijn van mening dat het de verantwoordelijkheid van elke wetenschapper is om professionals en student-onderzoekers en op te leiden. Op elk moment werken diverse arts-onderzoekers bij ons aan hun promotieproject. Daarnaast werken er meer dan 100 studenten bij het CHDR om ons te helpen en werkervaring op te doen. Ook werken we veel samen met onderwijsinstellingen.  

Onze resultaten publiceren we in de wetenschappelijke vakliteratuur zodat ook anderen ervan kunnen profiteren. 

Werken voor de maatschappij 

Om onze klinische onderzoeken uit te voeren, werken we met proefpersonen. Gezonde vrijwilligers en patiënten die een bijdrage willen leveren aan nieuwe en betere medicijnen. Onze vrijwilligers begrijpen dat ze een essentiële rol spelen bij het verbeteren van de geneeskunde en de patiëntenzorg. Ze vertrouwen op onze expertise en ze weten dat we geen risico's nemen als het om hun gezondheid en veiligheid gaat.