EmailTwitterFacebookLinkedIn

Arts-onderzoeker Immunologie (PhD / promotieplaats)

Ben jij als arts altijd al geïnteresseerd geweest in hoe geneesmiddelen precies werken? Wil je weten hoe geneesmiddelen tegenwoordig worden ontwikkeld? En lijkt het jou in dat kader een uitdaging om klinisch geneesmiddelonderzoeken op te zetten, uit te voeren en de resultaten in gezaghebbende internationale tijdschriften te publiceren? Misschien zijn biomarkers om geneesmiddeleffecten aan te tonen en de ontwikkeling van nieuwe meetmethodes bij mensen jouw passie? Dan is het unieke CHDR-promotietraject iets voor jou. 

Wie zijn wij? 

Met een enthousiast en ambitieus team voeren we bij het Centre for Human Drug Research (CHDR; www.chdr.nl) sinds 1987 hoogwaardig, klinisch onderzoek uit naar de effecten van nieuwe en bestaande geneesmiddelen. Ons onderzoek omvat zowel klinische studies in opdracht van farmaceutische bedrijven als CHDR-geïnitieerd en -gefinancierd onderzoek. Het CHDR is gevestigd in Leiden en werkt nauw samen met de Universiteit van Leiden, verschillende klinische afdelingen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en andere (inter)nationale instellingen. De wetenschappelijke kwaliteit staat bij ons voorop en we staan voor samenwerking, innovatie en integriteit. We staan altijd open voor ideeën en feedback en medewerkers en proefpersonen voelen zich bij ons thuis. Bij CHDR werken ruim 350 mensen en samen voeren we ongeveer 50 klinische onderzoeken per jaar uit.

Hoe ziet de functie eruit? 

We zijn op zoek naar een arts-onderzoeker die in ons immunologieteam een bijdrage levert aan klinisch geneesmiddelonderzoek. In deze functie doorloop je een promotietraject met een focus op immunologische en vasculaire processen . De functie omvat zowel klinische taken als projectmanagement. Je bereidt samen met het team de klinische studies voor, voert deze uit en analyseert de resultaten. Hierna schrijf je de bevindingen, al dan niet in samenwerking met een farmaceutisch bedrijf, op voor wetenschappelijke publicatie. Daarnaast neem je deel aan (inter)nationale congressen en je krijgt de mogelijkheid om je te certificeren tot klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB). 

Het belangrijkste onderzoeksthema in deze promotie is de farmacologische modulatie van het immuunsysteem. Je onderzoekt de effecten van geneesmiddelen, gebruik makend van modellen waarin pathofysiologische processen in vivo worden nagebootst in de mens. De fysiologische translatie tussen proefdier en gezonde vrijwilliger, en tussen gezonde vrijwilliger en patient spelen daarin een centrale rol. Je werkt nauw samen met academische instituten en farmaceutische bedrijven in zowel binnen- als buitenland, en met collega’s van CHDR’s R&D laboratorium.

Wat verwachten we van jou?

Voor deze promotieplaats verwachten we van jou het volgende:

  • Je hebt een (bijna) afgeronde Geneeskunde opleiding (inclusief een BIG-registratie);
  • Je hebt zowel interesse in de combinatie projectmanagement en wetenschap met aantoonbare affiniteit met of ervaring in celbiologie en/of immunologie;
  • Je bent ondernemend, communicatief sterk, en goed in staat om kritiek te geven maar ook te ontvangen; eigenschappen die cruciaal zijn voor de professionele dienstverlening die CHDR nastreeft;
  • Zelfstandig werken is voor jou geen probleem, maar ook in teamverband kom je goed tot je recht;
  • Je bent flexibel ingesteld en vindt afwisseling prettig;
  • Vanwege de internationale samenwerking is een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal een vereiste.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de kans om binnen 4-5 jaar een promotie aan Universiteit Leiden/LUMC af te ronden onder de volgende voorwaarden:

  • Je krijgt een contract voor 40 uur per week, waarbij vooral dagdiensten worden gewerkt. Ongeveer 14 dagen per jaar worden er bereikbaarheidsdiensten ingepland;
  • Je ontvangt een passend salaris (start €4100-€4500, op basis van expertise). Naast 8% vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van minimaal 3.8% en maximaal 12%. Daarnaast bouw je een goed pensioen op bij ABP;
  • Je ontvangt 25 vakantiedagen op basis van 40 uur;
  • Het CHDR is goed bereikbaar, station Leiden centraal ligt op 10 minuten lopen. Je ov-kosten worden tot 100% vergoed en je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen.

We zien dat de meeste artsen na hun promotietraject doorstromen naar een klinisch-specialistische opleidingsplaats. Met ons uitgebreide netwerk kan CHDR dit ook faciliteren. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om opgeleid te worden tot klinisch farmacoloog en je te certificeren als klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB). 

Sollicitatie 

Meer informatie over deze functie kun je vinden op onze website. Je mag natuurlijk ook altijd bellen (+31 71 5246427) of mailen (HR@chdr.nl) met de afdeling HR, of met dr. Matthijs Moerland, Research Director (mmoerland@chdr.nl). Deze vacature heeft geen sluitingsdatum, maar wordt gesloten op het moment dat we een geschikte nieuwe collega hebben gevonden.

 

 

Acties