EmailTwitterFacebookLinkedIn

Arts-onderzoeker / PhD student Neurologie

Ben jij (bijna) afgestudeerd als arts en: 

·         Breed geïnteresseerd 

·         Houd je van afwisseling 

·         Opzoek naar een combinatie tussen wetenschap en het bedrijfsleven 

·         Weet je van aanpakken en kun je goed in een team werken 

·         Wil je weten wat er allemaal bij geneesmiddelenonderzoek komt kijken?

Dan is een promotieplaats / PhD bij het Centre for Human Drug Research (CHDR) misschien wel iets voor jou! 

Wie zijn wij? 

Het CHDR bestaat ruim 35 jaar en we doen onderzoek naar de effecten van nieuwe en bestaande geneesmiddelen. Wij doen klinische studies in opdracht van farmaceutische bedrijven, maar daarnaast voeren we ook CHDR-geïnitieerde en gefinancierde studies uit. We staan voor samenwerking, innovatie en integriteit. We leveren topkwaliteit op het terrein van klinisch onderzoek en proberen continu om het verschil te maken. Bij CHDR werken ruim 400 mensen, en we voeren gemiddeld 60 klinische studies per jaar uit bij zowel gezonde proefpersonen als patiënten. Je kunt ons vinden op het Bio Science Park in Leiden, vlak naast het LUMC, waar we ook regelmatig mee samenwerken. 

Hoe ziet de functie eruit? 

We zijn op zoek naar een PhD student / arts-onderzoeker die in een multidisciplinair team een bijdrage levert aan klinisch geneesmiddelonderzoek. In deze functie doorloop je een promotietraject binnen het vakgebied Klinische Farmacologie, specifiek gericht op medicijnonderzoek binnen de neurologie. Onderzoeksthema’s binnen de neurologie zijn: 

- neuroinflammatie onderdrukken om het voortschrijden van neurodegeneratieve ziekten te remmen 

- ziekteprogressie modificerende therapieën voor de ziekte van Parkinson en amyotrofische lateraal sclerose, 

- excitabiliteitsmetingen van perifere neuronen en de motorische cortex als maat voor geneesmiddeleffecten, en kwantificatie van de- en remyelinisatie. 

De functie van PhD student / arts-onderzoeker in de Neurologiegroep omvat zowel klinische taken als projectmanagement. Je bereidt samen met het team de klinische studies voor, voert ze uit en analyseert de resultaten. Hierna schrijf je de resultaten, al dan niet in samenwerking met een farmaceutisch bedrijf, op voor wetenschappelijke publicatie. Daarnaast neem je deel aan (inter)nationale congressen en je krijgt de mogelijkheid om je te certificeren tot klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB). Je zult ook deelnemen aan wekelijkse onderwijsuren om kennis op het gebied van farmacologie op te bouwen. Kortom, deze functie biedt een mooie combinatie tussen klinisch werk, wetenschap en projectmanagement! 

Wat verwachten we van jou? 

Voor dit promotietraject vragen wij een (bijna) afgeronde opleiding Geneeskunde (inclusief een BIG-registratie). Je hebt interesse in de combinatie projectmanagement en wetenschap met aantoonbare interesse of ervaring in de neurologie en/of klinische neurofysiologie. Je bent communicatief sterk en goed in staat om feedback te geven, maar ook te ontvangen. Zelfstandig werken is voor jou geen probleem, maar ook in teamverband kom je goed tot je recht. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en vind je afwisseling in je werkzaamheden prettig. Vanwege de internationale samenwerking is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal nodig. 

Wat bieden wij? 

Je zult starten met een jaarcontract waarbinnen jij je het eerste jaar richt op projectmanagement, het eigen maken van de klinische taken en een ruwe schets gemaakt kan worden van het vervolg van je promotie. Na dat jaar ontvang je bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd waarbij het streven is om binnen 4 jaar je promotie aan Universiteit Leiden af te ronden. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om de opleiding tot klinisch farmacoloog (Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB) te volgen. Hierdoor zien we de meeste artsen na hun promotietraject doorstromen naar een klinisch-specialistische opleidingsplaats. Je krijgt een dienstverband van 40 uur per week, waarbij je voornamelijk dagdiensten werkt. Ongeveer 14 dagen per jaar wordt er een bereikbaarheidsdienst ingepland. Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds ABP en naast 8% vakantietoeslag ontvang je tussen de 3,8% en 12% eindejaarsuitkering. Het CHDR is goed bereikbaar, station Leiden centraal ligt op 10 minuten lopen. Je ov-kosten worden tot 100% vergoed of je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen. 

Sollicitatie 

Meer informatie over CHDR kun je vinden op onze website (www.chdr.nl). Je mag natuurlijk ook altijd mailen met de afdeling HR (HR@chdr.nl), of contact zoeken met Philip Kremer (pkremer@chdr.nl) voor functie specifieke vragen. Je kunt je CV en motivatie achterlaten via de groene button 'Solliciteren'. 

 

Acties