EmailX( voorheen witter)FacebookLinkedIn

Verpleegkundige

Wil jij als verpleegkundige meer zijn dan alleen een zorgverlener? Als verpleegkundige bij CHDR speel je een belangrijke rol in het onderzoek naar de geneesmiddelen van morgen. Met een unieke focus op gezonde proefpersonen, vervul je een essentiële rol in diverse klinische studies door met jouw nauwkeurigheid en accuraatheid medische handelingen te verrichten die zorgen voor hoogwaardige onderzoeksresultaten. Ben jij klaar om je bij ons aan te sluiten en deel te nemen aan een stimulerende werkomgeving die volop mogelijkheden biedt voor professionele groei en ontwikkeling? 

 

Wat wordt jouw rol? 

Als verpleegkundige bij CHDR ligt het goed laten verlopen van klinisch onderzoek in jouw handen en draag je dus direct bij aan de resultaten. Dit doe je onder andere door: 

 • Het uitvoeren van medische handelingen bij proefpersonen binnen de verschillende klinische studies. Zo meet je bijvoorbeeld regelmatig de bloeddruk, maak je hartfilmpjes, breng je een canule in en neem je bloed af; 
 • Het assisteren van de arts bij medische handelingen zoals bij het uitvoeren van een ruggenprik of beenmergpunctie;  
 • Nauwkeurig en accuraat te werk te gaan. Op deze manier draag je bij aan het opleveren van hoogwaardige resultaten wat essentieel is in klinisch onderzoek; 
 • Oog te hebben voor de proefpersonen die voor kortere of langere tijd bij ons verblijven. Je werkt hier zowel met gezonde vrijwilligers als patiënten, die ieder een eigen benadering nodig hebben; 
 • Met andere afdelingen samen te werken om zo met elkaar tot de beste resultaten te komen.  

Samenwerken betekent voor ons ook flexibel zijn. Je werkt volgens dienstroosters in dag-, avond- en nachtdiensten. Binnen die diensten is de werkdruk heel wisselend en verwachten we dat je flexibel kunt omgaan met de invulling van de diensten. Die flexibiliteit past bij onze manier van werken: je krijgt veel vrijheid in en rond je werk. In de rol van verpleegkundige bij CHDR kun je worden ingedeeld op een van onze drie verschillende locaties waar technisch medische handelingen worden uitgevoerd. 

Dit breng je mee naar CHDR 

Je werkt accuraat, bent geïnteresseerd en positief kritisch. Je kunt je eigen kwaliteiten benoemen en durft te reflecteren op je eigen handelen. Daarnaast ben je teamgericht en begrijp je dat feedback noodzakelijk is voor een goed functioneren als verpleegkundige én als team. Verder heb je: 

 • Een afgeronde opleiding Verpleegkunde (mbo of hbo); 
 • Een BIG-registratie; 
 • Het vermogen om goed om te gaan met digitale hulpmiddelen zoals een iPad, aangezien alle data direct ingevoerd moet worden; 
 • Voldoende schriftelijke vaardigheden van de Engelse taal, omdat alle activiteiten en notities in het Engels geschreven worden; 
 • Een passie voor het uitvoeren van technisch-medische handelingen met oog voor onze proefpersonen; 
 • Een gevoel beter te passen bij de wereld van geneesmiddelonderzoek dan in een traditionele zorgomgeving 

Hoe zorgt CHDR voor jou? 

Als verpleegkundige versterk je ons minimaal 24 uur per week. De bijbehorende arbeidsvoorwaarden zijn (op basis van 40 uur per week): 

 • 25 vakantiedagen per jaar; 
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van minimaal 3.8% en maximaal 12%; 
 • Onregelmatigheidstoeslag bij het werken buiten de normale werktijden; 
 • Je bouwt een goed pensioen op bij pensioenfonds ABP; 
 • Het CHDR is goed bereikbaar; de verste locatie ligt op 10 minuten lopen van station Leiden Centraal. Je OV-kosten worden tot 100% vergoed of je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen. 

Als verpleegkundige bij CHDR krijg je ook de mogelijkheid om je te ontwikkelen richting study verpleegkundige. In deze rol word je dieper betrokken bij de voorbereiding van een onderzoek en word je gevraagd mee te denken over de opzet en uitvoering ervan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de studiearts en zorgt dat jouw studie op de afdeling goed verloopt.  

Daarnaast zorgt CHDR voor een plezierige werkomgeving door het organiseren van gezellige borrels, kerstdiners, BBQ-avonden en leuke uitstapjes zoals naar de Ardennen of wintersportvakanties. 

Samen maakt CHDR het verschil  

Het Centre for Human Drug Research (CHDR) is een stichting die is gevestigd op het Leiden Bio Science Park. Sinds de oprichting in 1987 is het CHDR uitgegroeid tot een innovatief instituut op het gebied van klinische geneesmiddelontwikkeling. We doen hier jaarlijks tientallen onderzoeken bij gezonde proefpersonen en patiënten en werken nauw samen met universitaire medische centra, grote ziekenhuizen en met wetenschappers over de hele wereld.  

Samen met ruim 300 andere collega’s maken we elke dag het verschil. Verpleegkundige Ruben is één van onze collega’s. Ben jij benieuwd hoe hij het werken op de afdeling ervaart?  

“De werkdruk hier is prima en veel lager dan in ziekenhuizen, waardoor je echt de tijd hebt voor je werkzaamheden. Als iets niet lukt, kun je gemakkelijk om hulp vragen. Onze ORT ligt hoger dan in de reguliere gezondheidszorg, wat natuurlijk een mooie bijkomstigheid is. 

 

Het team is ontzettend leuk en veelzijdig, met mensen van alle leeftijden en achtergronden. Daarnaast is de lunch hier altijd goed verzorgd, wat een fijne bonus is. Wat ik ook prettig vind, is dat we hier geen ADL-zorg doen. We richten ons voornamelijk op verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van canules, venapuncties, het maken van ECG's en ondersteuning bij lumbaalpuncties. Het mooiste vind ik misschien wel dat je echt je steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe medicatie.'' 


Enthousiast geworden? 

Je kunt je CV en motivatie opsturen door op de groene knop ‘Solliciteren’ te klikken. Vervolgens zal iemand van het HR-team zo snel mogelijk contact met je opnemen. Mocht je profiel passend zijn dan nodigen we je graag uit voor twee gespreksronden samen met teamleiders en collega’s. Voor deze functie zullen wij ook vragen naar twee referenties.  

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met 071-5246400 en vragen naar de aanwezige teamleader Clinical Research Unit.  

Acties